Veelgestelde vragen

Belangrijk: De Qleaf Lite en Ytango Lite hoorhulpen zijn niet meer verkrijgbaar. 

De informatie op deze pagina is uitsluitend bedoeld ter ondersteuning en service. 

Voor meer informatie over hoorhulpen / hoorversterkers kunt u terecht op: qubi.nl
 
 

Gebruik en onderhoud van de Qleaf Lite en Ytango Lite hoorhulp.

ExSilent hoorhulpen zijn voorzien van vier verschillende luisterprogramma’s:

  • Programma’s 1 en 2: voor situaties met  veel achtergrondgeluid, zoals in restaurants en cafés.  Programma 2 biedt net wat meer versterking dan programma 1;
  • Programma’s 3 en 4: voor situaties met weinig achtergrondgeluid, zoals tv kijken en in vergaderingen.  Programma 4 biedt net wat meer versterking dan programma 3.

ExSilent hoorhulpen zijn voorzien van vier verschillende luisterprogramma’s:

  • Programma’s 1 en 2: voor situaties met  veel achtergrondgeluid, zoals in restaurants en cafés. Programma 2 biedt net wat meer versterking dan programma 1;
  • Programma’s 3 en 4: voor situaties met weinig achtergrondgeluid, zoals tv kijken en in vergaderingen. Programma 4 biedt net wat meer versterking dan programma 3.

De AirTAP-functie maakt het makkelijk om van programma te wisselen; tik met platte hand zachtjes twee keer achter elkaar (met ongeveer een ½ seconde ertussen) tegen uw oor. U hoort dan een piepsignaal dat correspondeert met het huidige programma: één piep voor programma 1, twee piepjes voor programma 2, enzovoorts. Klik hier voor het instructiefilmpje.

Om optimaal te kunnen profiteren van uw hooroplossing, is dagelijks onderhoud onmisbaar. Tijdens het gebruik komt het toestel in aanraking met oorsmeer. Het toestel kan hierdoor beschadigen, wat bijvoorbeeld kan leiden tot een verminderde geluidskwaliteit. Maak daarom dagelijks het toestel en de softtip (deze wordt gebruikt voor de Qleaf) of softdome (voor de Ytango) schoon en controleer ze op eventuele beschadigingen of gebreken. Vervang de softtip / softdome minimaal eens per maand, om de kans op infectie te verkleinen. Softtips en softdomes  zijn verkrijgbaar via onze webshop

De achter-het-oor module, in-het-oor-module en softtips of softdomes maakt u eenvoudig schoon met een zachte, droge tissue. Voor de softtips of softdomes kunt u in geval van sterke vervuiling onze speciale (vochtige) reinigingsdoekjes voor hoortoestellen gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in onze webshop. We adviseren u echter bij hardnekkige vervuiling of beschadiging aan het materiaal de softtip of softdome te vervangen.

Klik hier om de online instructiefilmpjes te bekijken. 

Let op: maak nooit uw toestel en softtips of softdomes schoon met water. Water kan het toestel ernstig beschadigen!

Als de batterij van uw hoorhulp bijna leeg is, wordt dit aangegeven door middel van een dubbele pieptoon die elke 10 minuten klinkt. Vervang de batterij tijdig of zorg ervoor dat u altijd een reservebatterij bij u hebt. Nieuwe batterijen zijn verkrijgbaar in onze webshop.

Gebruik de bijgeleverde tool om de batterij via de onderzijde uit het toestel te drukken (Qleaf) of open het klepje van het batterijcompartiment (Ytango).

Gebruikt u het toestel niet? Spaar dan de batterij en zet het uit. Verwijder de batterij uit de Qleaf Lite met behulp van de bijgeleverde tool (klik hier voor het instructiefilmpje) of zet het klepje van de batterij van de Ytango Lite een klein stukje open (klik hier voor het instructiefilmpje).

Wij adviseren om regelmatig uw softtips of softdomes te vervangen. Dit is hygiënischer en verkleint de kans op problemen. Hoe vaak ze vervangen worden, is afhankelijk van uw gebruik, maar we adviseren om dit tenminste één keer per maand te doen, om te voorkomen dat er scheurtjes in komen of op een andere manier beschadigen of verstopt raken.

De standaard oordopjes van Apple en vergelijkbare producten die in het buitenste deel van het oor geplaatst worden, kunnen gebruikt worden in combinatie met de Qleaf Pro, mits de Qleaf Pro diep genoeg geplaatst is in het oor.

Algemene vragen

Zodra u de hoorhulp thuis heeft ontvangen, kunt u deze gaan gebruiken en het effect ervan ervaren. Wel hebben uw oren en hersenen even de tijd nodig om aan de hoorhulp te wennen. U hoort ineens geluiden die eerder niet werden waargenomen, zoals het ritselen van papier of het neerzetten van een koffiekopje op tafel. Gebruik uw hoorhulp de eerste keer maximaal een uur. Verleng de draagtijd vervolgens met een uur per dag. De uiteindelijke draagduur hangt af van de mate waarin u het toestel nodig hebt. Na een aantal dagen tot twee weken zijn uw hersenen gewend aan de nieuwe geluiden en gebruikt u de hoorhulp haast ongemerkt.

Hoorhulpen kunt u zowel online kopen in de webshop als via ons netwerk van professionele audiciens. De hoortoestellen worden exclusief verkocht via de audicien, omdat deze worden afgesteld op uw persoonlijke hoorverlies. ExSilent werkt samen met een zorgvuldig samengesteld partnernetwerk van professionele audiciens. Zij geven u vakkundig advies en zorgen ervoor dat u het juiste toestel voor uw situatie krijgt aangemeten. Wilt u een afspraak maken bij een van de audiciens? Neem contact met ons op, dan regelen wij dat u snel terecht kunt bij u in de buurt.

U kunt ons volgen op Twitter en Facebook. Binnenkort kunt u zich ook inschrijven voor een nieuwsbrief.

De Qleaf Lite en Qleaf Pro zijn speciaal ontworpen om helemaal in het oor te passen. Als deze hoorhulpen of hoortoestellen op de juiste manier geplaatst worden, zijn ze vrijwel onzichtbaar. Daarbij zijn de oorstukjes van onze toestellen zwart van kleur net zoals een gehoorgang zonder hoortoestel. De Ytango serie heeft nog een kleiner oorstukje, waardoor de batterij in een klein ‘kastje’ achter het oor zit. Dit ‘kastje’ is verkrijgbaar in verschillende discrete en stijlvolle kleuren. Met de opties champagne, titanium en zwart kunt u de kleur van uw toestel optimaal afstemmen op bijvoorbeeld uw haarkleur.

Een hooroplossing wordt gemiddeld zo’n 16 uur per dag gebruikt. Een batterij voor de Qleaf Lite of Qleaf Pro gaat dan zo’n 7 dagen mee. Voor de Ytango serie wordt een andere batterij gebruikt en deze gaat ongeveer 11 dagen mee bij gebruik van 16 uur per dag. Let er wel op dat u de batterij uit het toestel haalt als u het niet draagt.

Dat kan per product verschillen. Voor de Qleaf Lite en Ytango Lite kunt u uitgaan van een garantie van twee jaar vanaf de aankoopdatum. Voor producten die u bij een audicien heeft gekocht geldt de garantie termijn die de betreffende audicien geeft.

Nee. Het is belangrijk om eerst aan de hoorhulp te wennen. Dit doet u door de gebruikstijd in de eerste dagen steeds verder uit te bouwen. Als u eenmaal gewend bent aan het gebruik van een hoorhulp, dan kunt u zelf kiezen wanneer u deze draagt; de hele dag of alleen op die momenten waarop u specifieke ondersteuning kunt gebruiken.

De prijzen voor hoorhulpen en hoortoestellen zijn afhankelijk van uw wensen, behoeften en de daarvoor benodigde technologie en kenmerken. ExSilent biedt verschillende producten in verschillende prijsklassen. Voor de prijzen en aanschaf van hoorhulpen verwijzen we u graag naar onze online shop. Voor meer informatie over prijzen van hoortoestellen kunt u contact opnemen met een audicien. De producten van ExSilent hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. Wilt u een afspraak maken bij één van onze partner audiciens? Neem contact met ons op, dan regelen wij dat u snel terecht kunt bij u in de buurt.

De hoorhulpen worden niet vergoed door uw zorgverzekering. Of de hoortoestellen worden vergoed is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Dit kunt u controleren via uw zorgverzekeraar of na laten kijken door een audicien. Uit ons netwerk.

Hoorhulpen en -toestellen zijn ontworpen om zeker vijf jaar mee te gaan. De daadwerkelijke levensduur is natuurlijk ook afhankelijk van hoe intensief het toestel wordt gebruikt en hoe goed deze wordt onderhouden.

We raden aan om batterijen van een A merk te gebruiken, bijvoorbeeld Rayovac.

Verder is het belangrijk dat u het juiste type koopt. Voor Ytango hebt u type 312 batterijen nodig. Deze batterijen zijn te herkennen aan een bruine sticker. Voor Qleaf Pro zijn dit de type 10 batterijen met de gele sticker.

U kunt hiervoor gewoon naar een andere audicien gaan die ook ExSilent-producten verkoopt. Wilt u weten waar de dichtstbijzijnde partneraudicien van ExSilent gevestigd is? Neem contact met ons op, dan regelen wij dat u snel terecht kunt bij u in de buurt. Uiteraard bent u ook vrij om de winkel te bezoeken waar u het product in de eerste instantie gekocht hebt. 

Nee, een hoorhulp houdt uw oren juist beter in vorm en maakt uw oren niet ‘lui’. Zolang de hoorhulp goed geplaatst is, kan deze ook niet leiden tot beschadigingen.

De softtip is gemaakt van hypoallergeen materiaal dat normaal gesproken geen irritatie op zou moeten leveren.

Hulp bij problemen

Heeft u een hoorhulp online gekocht, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wanneer u uw toestel bij de audicien heeft gekocht, kunt het beste teruggaan naar de winkel. Zij zullen zorgen voor een snelle en gedegen reparatie. Als u de winkel waar u uw toestel gekocht hebt niet kunt bereiken, kunt u ook altijd contact opnemen met onze klantenservice. 

Controleer eerst of de batterij er goed in zit en of deze niet leeg is. Als de batterij niet het probleem is, verwijder dan de sofftip of softdome en maak deze voorzichtig schoon of vervang deze. Als dit nog niet het gewenste effect oplevert, controleer dan of de geluidsuitvoer van het toestel niet vervuild is. Is dat ook niet het geval, neem dan contact op met onze klantenservice of de winkel waar u het toestel heeft gekocht. 

Oorsmeer bouwt zich vanzelf op in het oor en kan op die manier in uw hoorhulp of -toestel terecht komen en invloed hebben op de geluidskwaliteit. Als dit gebeurt, moet het apparaat met de juiste reinigingsmiddelen schoongemaakt worden. Hiervoor kunt u contact opnemen met de winkel waar u het apparaat gekocht heeft. Wanneer u het toestel online heeft gekocht, adviseren we u contact op te nemen met ExSilent.

Als uw hoorhulp of hoortoestel niet juist geplaatst is, dan kan er een fluitend geluid hoorbaar zijn, ook wel ‘feedback’ genoemd. Dit geluid kan ook ontstaan door bepaalde kaakbewegingen, bijvoorbeeld tijdens het eten of praten, en als een vlak oppervlak naar het oor wordt gebracht, zoals een telefoon of hand. Plaats het apparaat opnieuw. Als de feedback dan aan blijft houden, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice voor hulp. Als u het product bij een audicien heeft gekocht kunt u het beste contact opnemen met deze audicien.

Het is ook mogelijk om dit fluitende geluid te voorkomen door een grotere softtip te gebruiken.